Wie of wat is De Ermelosche Courant?

Home » Wie of wat is De Ermelosche Courant?

Sinds 7 augustus 2022 is De Ermelosche Courant in de lucht. Een online krant, zoals er wel meer zijn in het dorp. Toch vonden we het nodig ermee te starten. De afgelopen jaren versmalde het nieuwsaanbod, werd het commerciëler en daardoor lastiger voor mensen om hun nieuws onder de aandacht te brengen. Wij denken dat ons dorp veel informatie nodig heeft en dragen daar graag aan bij met een open medium.

Geen idee nog of het ons lukt om leuk te zijn, en te blijven. We kunnen niet alles volgen want we hebben ook onszelf nog, onze grond, de kippen en de katten, het huishouden zeg maar. Tegelijkertijd is dat precies wat jij ook hebt, dus we dachten dat als wij samen schrijven we er wel komen. Maken we op die manier een leuke krant.

Het maakt de Ermelosche Courant niet uit wat je doet of wie je bent. Als jij iets belangrijk vindt voor het dorp willen wij het plaatsen. Particulier of zakelijk maakt ook geen verschil want we gaan het daar niet aan verdienen, en sowieso hebben we niet de behoefte aan logo-advertenties omdat we niet geloven in een rij namen die op een pagina staan maar niets toevoegen. 

We hebben graag leven, aanbiedingen, nieuws, vermaak en plannen. Aanbiedingen, wat is nu hot? We willen graag dat de ondernemer achter het logo elke week een product maakt en dát aanbiedt. We willen ook horen dat inwoners vertellen wat hen bezig houdt. Op die manier reageren mensen op elkaar, en vooral: er ontstaat een platform waarin de één aan de ander laat weten wat ze te melden hebben, te koop hebben, wat interessant is. Ondanks alle social media, het is zo moeilijk geworden om elkaar te bereiken, hoe bereik je de klant met je product, hoe vind je een hardloop-maatje? Het is lastig. 

De Ermelosche Courant wil dat, precies dat, weer mogelijk maken. Het prikbord van de Albert Heijn, dat er niet meer is, gecombineerd met de advertenties die je ooit in de krant zag, en de flyer die ze op zaterdag in de handen drukken plus het online nieuws waar je aan gewend bent. Dat is De Ermelosche Courant.

Wil je een artikel schrijven en het ons laten plaatsen dan ben je van harte welkom om ons formulier te gebruiken. Stuur altijd een foto mee die vrij van rechten is of die je zelf gemaakt hebt. We kijken het artikel door en passen taal- en spellingsfouten aan. Wil je dat wij schrijven, dan kan dat. Neem vooral contact op, dan kunnen we het tarief afspreken en helder maken wat de impact moet zijn.

Schrijven doen we zelf natuurlijk ook en uiteraard trekken we goede columnisten aan. We hebben er al drie maar aanmelden mag 😉 Je komt als columnist in een eigen sectie te staan, met het kopje “Column” erboven!

We hebben geen zin in rellen en onfatsoen. We behouden ons nadrukkelijk het recht voor om artikelen te weigeren en te verwijderen, en ook wel zonder opgaaf van redenen. 

De Ermelosche Courant is een project van Elementa, Stationsstraat 60, Ermelo.