Asielzoekers in het bos van Veldwijk

Asielzoekers in het bos van Veldwijk

Ermelo gaat 300 asielzoekers onderdak bieden op het oude voetbalterrein van Veldwijk, rechts van de Horsterweg. Ik ben voor, laat dat duidelijk zijn.

De gemeente vertelde dit vandaag via een persbijeenkomst aan de inwoners van Ermelo. Geen inspraak, dit gebeurt, het college zet een stap vooruit.

Op zich begrijp ik dat wel, iedereen heeft wat te zeuren en vooral dat het niet in de eigen achtertuin moet gebeuren. De locatie is zeker saillant, politiekvolgers denken al een tijd dat in dat bos best gebouwd kan worden en nu de infra aangelegd wordt lijkt die gedachte zo dom nog niet.

Wat interessant is is dat de gemeente via de pers met de bevolking praat. Dat deed Rutte tijdens de corona ook en dat beviel niet. Blijkbaar is dat nog niet overgekomen, de gemeente had ook een paar wethouders voor de camera kunnen zetten met een goed verhaal, dat had in de ontvangst van het nieuws gescheeld.

Op de socials gaat men los, het zorgdorp bestaat niet meer kan je concluderen als je alles leest. Tegelijkertijd zijn er diverse organisaties die met de gemeente mee doen en hun hulp hebben aangeboden, niet alles wat je leest is de werkelijkheid, Ermelo in zijn geheel biedt een warm welkom.

De infra ligt er straks, dus we kunnen bouwen na de opvangperiode. Die horde (de natuur, de das, vul maar in) is genomen. Dat zorgt voor onrust want iemand anders mocht niet bouwen vanwege die das, ongelijkheid wordt dan onmiddellijk gevoeld. Nu wordt het niet goed uitgelegd en dan heb je weer het probleem dat deze gemeente niet communiceert en niet samen optrekt, een oud probleem. Vragen als deze had je kunnen inschatten, een volwassen PR verhaal scheelt in de perceptie.