24 maart 2023, De Kwist!

De Kwist, hoe zat dat maar weer want drie jaar geleden zou het gebeuren. Neem een pubquiz, doe er huiswerk- en doeopdrachten bij, maak er een dik boek voor en je hebt een heleboel mensen bereikt die dit superleuk vinden.

Toen kwam corona en ging het hele feest niet door maar wat in het vat zit gist vrolijk verder en op 24 maart 2023 gaat de Kwist dus wel aan! Er zijn nog enkele teamplekken vrij, met een groepje meedoen is nog mogelijk. Waarschuwing: het loopt hard.

Dorpsquizzen als De Kwist bestaan sinds enkele jaren, de eerste is ooit ergens in Brabant gehouden. In Ermelo bedacht Pauwer het. Pauwer is een clubje dat graag wat leven brengt in het dorp en omdat ze het toch goed met elkaar kunnen vinden doen ze dat samen in de Vereniging Pauwer: Gert Hofsink, Natalie Overkamp (Ermelo van Nu), Ruurd Post (Volksmond), Bert Onderweegs (Calumma). Aan de Kwist werken ook bekenden mee zoals Roelie (Groevenbeek), Ronnie (VVV), Angelique (VDV Advocaten), Nero (kapper), Hammie (MD Fashion & Shoes). Leuk om te weten.

Draaiboeken lagen al klaar, de tijd zat tegen maar nu dat is opgelost gingen afgelopen week de kranten los over het fenomeen Kwist en daar gaan we de komende maanden voldoende van merken.

De teams starten De Kwist op 24 maart om 18.30u en kunnen dat doen waar ze maar willen, het boek is de leidraad en de winnaar wordt bepaald op basis van de uitslagen. Speeltijd is van 18.30u tot 23.30u. Teams zijn vriendengroepen, kroegmaatjes, sportclubs, families, kerkgroepen, maakt niet uit. Een team bestaat uit minimaal tien personen en het spel draait om goede antwoorden op vragen over onderwerpen als sport, samenleving, bekende mensen, dorpsgeschiedenis, etc. Er zijn doe-opdrachten en voor sommige vragen moet men de deur uit.

De Kwist is vooral een spel, vertelde Roelie op Ermelo van Nu, een echt spel waarbij je met elkaar een avond speelt en bezig bent.

Meer info: www.dekwistermelo.nl, de foto komt uit een archief