Sinds 7 augustus 2022 is De Ermelosche Courant in de lucht. Een online krant, zoals er wel meer zijn in het dorp. Toch vonden we het nodig ermee te starten.

Wij gaan voor de verhalen, naar het waarom van iets. Het harde scoren laten we aan anderen over maar je kunt er een keer een achtergrondverhaal over verwachten. Een dorp is mensenwerk, hoe dat werkt heeft onze belangstelling.

De afgelopen jaren versmalde het nieuwsaanbod, werd het commerciëler en daardoor lastiger voor mensen om hun nieuws onder de aandacht te brengen.

Wij denken dat ons dorp informatie nodig heeft en dragen daar graag aan bij met een open medium.

We kunnen niet alles volgen want we hebben ook onszelf nog, onze grond, de kippen en de katten, het huishouden. Tegelijkertijd is dat precies wat jij ook hebt, dus we dachten dat als wij samen schrijven we er wel komen, maken we op die manier een leuke krant.

Het maakt de Ermelosche Courant niet uit wat je doet of wie je bent. Als jij iets belangrijk vindt voor het dorp willen wij het plaatsen. Particulier of zakelijk maakt ook geen verschil want we gaan het daar niet aan verdienen, en sowieso hebben we niet de behoefte aan logo-advertenties omdat we niet geloven in een rij namen die op een pagina staan maar niets toevoegen.

We hebben graag leven, aanbiedingen, nieuws, vermaak en plannen. Aanbiedingen, wat is nu hot? We zoeken de ondernemer achter het logo die elke week een product maakt en dát aanbiedt. Ook horen we graag dat inwoners vertellen wat hen bezig houdt.

Wil je een artikel schrijven en het ons laten plaatsen dan ben je van harte welkom om ons formulier te gebruiken. Stuur altijd een foto mee die vrij van rechten is of die je zelf gemaakt hebt.

Liever via whatsapp? Moet je doen! 0341559697 is het nummer. Wel plaatje meesturen hè!

We kijken het artikel door en passen taal- en spellingfouten aan. Wil je dat wij schrijven, dan kan dat. Neem vooral contact op, dan kunnen we het tarief afspreken en helder maken wat de impact moet zijn

Schrijven doen we zelf natuurlijk ook en uiteraard trekken we goede columnisten aan. We hebben er al drie maar aanmelden mag. Je komt als columnist in een eigen sectie te staan, met het kopje “Column” erboven!

We hebben tenslotte geen zin in rellen en onfatsoen. We behouden ons nadrukkelijk het recht voor om artikelen te weigeren en te verwijderen, en ook wel zonder opgaaf van redenen. 

De Ermelosche Courant is een project van Elementa, Stationsstraat 60, Ermelo.