Bijna 8 ton aan dwangsommen en toch krijgt Tomassen Duck-To een vergunning.

Wat zou er met het geld gebeurd zijn, is ‘t betaald? Tomassen Duck-To moest boeten maar voelde het de pijn? Na het collegenieuws van 7 november 2022 is het onduidelijk, je incasseert immers niet eerst 8 ton om daarna de boel te legaliseren.

Tomassen krijgt zijn vergunning, dat is besloten en daar is in de woorden van de burgemeester “niets tegen in te brengen”. Alles wat Tomassen deed was nodig om aan allerlei regels te voldoen dus de “illegale” bebouwing was in een andere wet en regel wel noodzakelijk. De Raad gaat binnenkort besluiten of ze een Verklaring Van Geen Bezwaar gaan afgeven. Is dat eenmaal gebeurd dan zit Tomassen veilig op zijn plek aan de Fokko Kortlanglaan.

Het einde van een roerige periode waar Ermelo last van had. Stichting DOEH werd er groot van en de oplossing is nu een goedgekeurde milieuvergunning met als cap dat dit het is en het nooit meer zal worden. Als Tomassen verder wil groeien moet hij dat elders doen. De suggestie is het nog niet gerealiseerde industrieterrein dat onder de naam Eco-Park langs de A28 moet verrijzen. Op dat park willen naar verluidt ook Steven vd Brink en Firma Kamphorst zich vestigen en moet half Kerkdennen er heen maar de provincie heeft ook wat over die bestemming te zeggen. Ondanks de forse steun van groepen in het dorp is het laatste woord daar nog niet over geuit.