Dorpsnieuws half mei: Tomassen, Nicci French, Halve Marathon

Er gebeurde niet zoveel de laatste weken, iedereen met reces of vakantie maar de boel start weer op en dus stond vandaag alles rond Tomassen weer eens bij de Raad van State. Onderwerp van dienst was de parkeersituatie rond de Lazy Tiger, de buurt is zo klaar met Tomassen Duck-To dat niets meer gepikt wordt en overal een zaak van wordt gemaakt. Er horen een bepaald aantal parkeerplaatsen bij een horecagelegenheid zoals Lazy Tiger, en die moeten op eigen terrein gerealiseerd worden. Het handigheidje waarmee Tomassen weg probeerde te komen, parkeerplaatsen maken op terrein van de slachterij, is ongetwijfeld precies dat, een handigheidje dat niet geaccepteerd wordt getuige het besluit van het College om de opgelegde dwangsommen in te vorderen en niet het verzoek van de jurist van de Lazy Tiger om te wachten tot zes weken na uitspraak van de rechter te honoreren. De gemeente vindt onder meer dat die uitspraak nog lang kan duren, en heeft geen zin te wachten. Tomassen wilde dat wel en ging naar de Raad van State. Uitspraak volgt.

Tijdens de zitting van de Raad van State kwam aan de orde dat de gemeente geen onderzoek wil doen naar de herkomst van de geuroverlast door Tomassen Duck-To. Zo’n onderzoek is door de Gelderse rechter wel bevolen maar de gemeente duikt er onderuit zo valt te lezen. Hoe dit overeind te houden, is vooralsnog volkomen onduidelijk maar dat is in meer aspecten van dit dossier het geval. De gemeente wil wél voor 20 mei van Tomassen Duck-To horen hoeveel eenden zij technisch gezien maximaal kunnen slachten. De gemeente wil immers een hernieuwde milieueffectbeoordeling laten onderzoeken, een voortvloeisel van de discussies in de Raadsvergaderingen van februari en maart.

Om de zaak wat verder op de spits te drijven hebben Progressief Ermelo en HEE21 vorige week de handen ineen geslagen en melden ze in Ermelo van Nu dat zij vinden dat de wethouder wederom informatie heeft achtergehouden en werd er gedreigd met een vermindering van vertrouwen. Dit houdt maar niet op, de deuren blijven slaan.

Halve Marathon Ermelo verlegt parcours

In de professionaliseringsslag die de organisatie dit jaar maakt is ook het parcours aangepakt. Slingerde het eerder door de Koninginnebuurt, nu wordt het Kidsrunparcours gebruikt waardoor in de buurt minder overlast is en het minder werk kost aan sjouwen met hekken en afzettingen.

De lopers komen na hun rondje over het Kidsparcours via de Horsterweg de Stationsstraat weer in. Om dit qua afstand mogelijk te maken is de start van De Halve verlegd naar de hoek bij Wisse Bijman, de schoenmaker. DJ’s verzorgen verder muziek in het Trefpunt en bij het Kroondomein, er zijn meer en riantere drinkposten, het wordt een feestje.

Nicci French bij Riemer en Walinga

Nicci French is een bekend, beroemd, auteurskoppel van thrillers en behoorlijk productief. Met de regelmaat van de klok verschijnt een nieuw boek en om de lancering van hun nieuwste, “Heeft iemand Charlotte Salter gezien?”, te vieren bezoeken zij een drietal boekwinkels in Nederland.

Riemer & Walinga is uitverkoren om hen een uurtje te gast te hebben op zaterdag 13 mei a.s. van 2 tot 3 ‘s middags. Iedere fan is welkom.

Windmolenpark komt er op volle sterkte

De windmolens in Horst en Telgt gaan er definitief komen, alle zeven als het aan het Provinciebestuur ligt, al is er nog een kans dat er een of twee wegvallen om de bouw van het ecopark niet te frustreren. De Provincie vindt dat iedereen mee heeft kunnen praten maar heeft met dit besluit ook aangegeven niet gevoelig te zijn voor de draai van Ermelo. Enkele jaren geleden was iedereen immers voor, pas het laatste jaar werd men minder enthousiast.