DVS’33 – Sparta Nijkerk 0-2

Twee truien aan, dikke sokken in de ROF’s, handschoenen in de zak? Check! Oh wacht, de sponsorkaart ophalen op de zaak want anders kom je de Businessclub niet in, en behalve gezellig is het daar vandaag vooral warm.

DVS-Sparta Nijkerk kan alle kanten op want beide ploegen zijn nogal onvoorspelbaar dit seizoen. Moest een stukje lopen, veel auto’s langs de Sportlaan en hoorde nog net het gejuich bij een doelpunt. 0-1. Sparta had veel supporters bij zich. De tien minuten voor rust verklaarden nader waarom het gejuich had plaats gevonden maar je hoopt op meer. Bakje koffie binnen, even kletsen met Jan en samen weer de gaanderij op voor de tweede helft.

Moet gezegd, er waren veel zieken en geblesseerden dus dit DVS is niet het standaard DVS. Wist Sparta Nijkerk elkaar te vinden, desnoods met hulp van hakjes en omhalen, dat ging bij DVS niet zo makkelijk. Aannemen-schieten was vanmiddag aannemen – wachten tot de tegenstander er een been tussen heeft – en dan schieten. Daarmee win je de wedstrijd niet, 0-2 stond rap op het bord. Tussen de 65e en 80e minuut had de scheids wat issues en dat leverde DVS een gele kaart op in een situatie die vijf minuten later op dezelfde afstand van de middenlijn aan de andere kant geen kaart opleverde. Hij hield met die gekkigheid na de 80e minuut weer op, ongeveer tegelijk met het scorebord.

We hebben vier kansen geteld waarvan eentje serieus, net zoveel als Sparta Nijkerk. Zij zagen kans het af te maken, de 0-2 was verdiend. De Businessclub hield het toen al lang voor gezien.

DVS’33 staat strak en stijf op de 8e plaats en dankzij puntverlies aan de bovenkant van de competitie verandert daar deze week niet zoveel aan.

Eerstvolgende thuiswedstrijd 4 februari. De Derby: DVS’33 – VVOG.