EEFJE EN ERIC GAAN ZELF ZUIVEL MAKEN OP DE GROTE KOEKOEK

Verse rauwe melk, kaas van eigen bodem, aardappels en honing, Eefje en Eric Meihuizen van Boerderij De Grote Koekoek deden al veel met hun product en gaan nu nog verder, ze gaan zelf zuivelen op hun boerderij in Leuvenum. Afgelopen vrijdag zijn de afspraken gemaakt, er komt een zeecontainer waarin de melk van hun eigen koeien verzuiveld wordt tot yoghurt, vla, melk, ijs, boter komt wellicht later.

Stikstof is een issue op die plek in het Veluws Massief maar Eric en Eefje besloten door te pakken en een verdienmodel neer te zetten dat crisis- of liever toekomstbestendig is. Zelf zuivel maken, niet alles naar de melkfabriek brengen maar eigen producten van eigen land in de eigen boerderijwinkel aan de man brengen.

Natuurlijk is de stikstofdiscussie ook voor hen ongewis. Ze zitten op de mooiste plek in Leuvenum maar als de helft van de koeien weg moeten, wat dan? Deze stap vooruit geeft hen de energie om met uitdagingen om te gaan. Vooralsnog wordt per rondje twee keer 200 liter product gemaakt en verkocht. De capaciteit is uitbreidbaar.

De Grote Koekoek ligt tegenover De Zwarte Boer en sinds dit voorjaar was het al mogelijk om zelf rauwe melk te tappen. Naast die melk heeft De Grote Koekoek ook kaas van eigen rauwe melk. Zij verkopen verder honing, eieren, aardappels, vlees: allerlei landproducten die uitstekend smaken en lokaal geproduceerd worden.

De Grote Koekoek kan je volgen op instagram @degrotekoekoek en op hun eigen website, degrotekoekoek.nl

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 9:00 – 17:00u, u kunt het erf oplopen of fietsen, de winkel vindt u aan uw rechterhand. Vaste levering aan horeca en anderen is mogelijk.