Frans van de Visse vertrekt uit fractie Progressief Ermelo en geeft raadszetel op

Frans zat nog maar net in de Raad en hij geeft het op. Men was het niet eens over de fractiesamenwerking en de prioriteiten die door de fractie gesteld werden, zo valt te lezen in de verklaring.

Van De Visse heeft het een goede maand volgehouden, hij werd op 18 januari geïnstalleerd door burgemeester Hans van Daalen. Dat geeft te denken over de manier waarop mensen worden ingewerkt. De voorgangster van Frans, Lida Veenstra, hield het immers ook maar kort vol in de Raad. Frans zelf was sinds 2021 fractievertegenwoordiger, hij wist prima waar het over ging.

Van De Visse had een duidelijke progressieve agenda, huisvesting voor jongeren was één van zijn thema’s, naast duurzaamheid en onderwijs.

De opvolger staat klaar, nummer 5 op de lijst is Bert Visser. Om alvast voor te sorteren: op nummer zes staat Rob Onderweegs.

Frans accepteerde zijn stoel en nam binnen twee weken een time-out voor een paar weken. Helaas bleek Frans niet de juiste man op de juiste plek, en dat kan – maar na een verblijf als fractievertegenwoordiger verwacht niemand dit. Goed inwerken en weten waar je aan toe bent is beter voor het dorp.

Het afscheid van Van De Visse heeft consequenties, “Supermarkten Open” hangt op één stem. Ermelo moet daarop een maand langer wachten.

(foto Progressief Ermelo, installatie Frans van de Visse op 18 januari 2023)