Gratis koffieconcert in het Huis van Ermelo, 25 november

In de foyer van het Huis van Ermelo worden regelmatig gratis koffieconcerten gegeven. Iedere keer neemt een ander muziekgezelschap je mee op een muzikale reis. Bij het concert op 25 november 2023 speelt het Arwen Ensemble onder meer ‘Solitude’ van Ioan Dobrinescu, ‘Córdoba’ van Isaac Albéniz en verder muziek van Edvard Grieg en Astor Piazzolla.

Het Arwen Ensemble bestaat sinds 2009 en kent een ongebruikelijke bezetting: Mariska van der Vaart speelt dwarsfluit, Karin Vrieling speelt klarinet en Simone Colicchia speelt accordeon. De instrumentcombinatie is uniek en biedt bijzondere klankkleurmogelijkheden, die compleet anders zijn dan die van de zogenaamde standaardbezettingen. Het Arwen Ensemble speelt muziek die uiteenloopt van bekende en onbekende klassieke tot hedendaagse composities en volksmuziek. Het ensemble bracht twee cd’s uit, de meest recente is getiteld ‘Droomreiziger’ en bevat werken van Edvard Grieg, Maurice Ravel, Sean Salamon en Mariska van der Vaart.

Het bijwonen van het concert is gratis. Het Huis van Ermelo heeft een koffieconcert arrangement samengesteld, bestaande uit koffie/thee en huisgemaakte taart van Proeverij de Ontmoeting voor € 6,-.