Hou jij van bomen?

Toen Markt 2.0 in bespreking kwam had Progressief Ermelo al aangegeven het een bar slecht idee te vinden om én een parkeerplaats aan te leggen voor vijf miljoen euro én ook nog ruim 50 bomen te gaan rooien op het plein naast het Huis van Ermelo.

“We gaan ze stickeren!” meldde fractiemedewerker Rob Onderweegs twee weken geleden strijdbaar in de wandelgangen van de Raadsvergadering. Of het stickeren doorgaat is onbekend maar PE gaat zaterdag de 21e iedereen de gelegenheid geven een mening te geven tijdens hun inloop die van 11 – 14 uur op de Markt gehouden wordt.

De Markt in actie

“Juist in een tijd van klimaatverandering zijn bomen extra belangrijk. Ze zorgen voor schaduw en wetenschappelijk is onomstotelijk erkend dat bomen een verkoelend effect hebben. Bovendien nemen ze CO2 op, geven zuurstof af en houden water vast, belangrijk wanneer we te maken krijgen met extremer weer”, schrijft de partij.

“Uiteraard kennen we het verhaal ‘contractuele verplichtingen aan ondernemers’ en betrouwbare overheid. Er is inderdaad in een anterieure overeenkomst afgesproken dat er 360 plaatsen gerealiseerd worden. Hierbij geldt wel het perspectief van redelijkheid en billijkheid – je hoeft niet precies de 360 plaatsen te realiseren – het bestemmingsplan spreekt van 338.”

Evelien Kars zegt: “Ook het perspectief van gewijzigde inzichten rondom parkeren en mobiliteit: duurzame infrastructuur, fiets centraal, ‘de juiste parkeerder op de juiste plek’.

Er staat een parkeeronderzoek gepland voor de gehele gemeente. Laten we dat eerst uitvoeren alvorens 5 miljoen uit te geven.”

Progressief Ermelo ziet meer in het helpen de parkeergelegenheid te vinden die er toch wel is. “Er is doorgaans ruim voldoende plek”

Komt het plan er door?

Als we gaan tellen is Progressief Ermelo tegen, HEE22 vast ook. VVD gaat het vermoedelijk te duur vinden, van ChristenUnie verwacht je een milieustandpunt maar is coalitie en het is hun wethouder. EenErmelo is ook coalitie maar tegelijk zijn ze cryptisch in een post op Instagram. Als je die snel leest denk je dat ze tegen zijn maar ze houden voldoende slagen om de arm. CDA is coalitie en zullen dit niet opblazen.