Laatste Duurzaamheidsmarkt op 7 oktober in de Triade

Kom langs bij de Duurzaamheidsmarkt 

Van de zomer ook last gehad van de hitte in de tuin en daarna wateroverlast door de enorme hoosbuien? Door soms simpele maatregelen is er veel te winnen en kunt u de volgende zomer meer genieten van uw tuin. De Ermelose tuincoaches geven u graag advies wat u daaraan kunt doen en hoe u uw tuin kunt verduurzamen. Nu is het de ideale periode om daarmee aan de slag te gaan door bijvoorbeeld hittebestendige planten en bomen (die ook schaduw geven) aan te schaffen en een plek te geven. Of om de bestrating beter waterdoorlatend te maken, geen plassen meer op terras of tuinpad.

Maakt u zich zorgen over de energierekening voor komende winter? Energiebesparen is hier het toverwoord. Hoe u dat kunt doen? Daar kunnen de energiecoaches bij helpen..Zij kunnen u adviseren in een kort gesprek op de Duurzamheidsmarkt of tijdens een diepgaander gesprek bij u aan huis.

De Duurzaamheidsmarkt is 7 oktober van 10.00- 16.00 uur in de Triade, Amanietlaan 9.

Op de Duurzaamheidsmarkt hebben de coaches de beschikking over demonstratiematerialen van Pieper (bestrating), Stip (tuin) en Gamma (isolatie).

Het Ermelose voedselbos is ook aanwezig om het principe van duurzame groente- en fruitteelt onder de aandacht te brengen.

Voor iedere bezoeker is er een energiebesparend presentje (LED-lamp, tochtband of stekkerdoos met schakelaar) beschikbaar. Bij aanmelding voor een coachgesprek kan ook uit een stroommeter of radiatorfolie gekozen worden.