Echtpaar Van Der Heiden-Bultman en dhr. G.D. van Loo geridderd als Lid in de Orde van Oranje Nassau

Lintjesregentje in Ermelo: drie mensen werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Installatiebedrijf Van Der Heiden van de Julianalaan kennen we wel van de busjes die overal stonden maar we wisten niet dat het echtpaar Van Der Heiden-Bultman, een gezin van acht, al jaren kinderen in crisissituaties opvangt. Daarom is het echtpaar op 26 april 2023 geridderd als Lid in de Orde van Oranje Nassau en kregen ze de versierselen opgespeld door burgemeester Hans van Daalen tijdens een bijeenkomst in de Raadszaal van het Huis van Ermelo.

De heer van Loo heeft een rijk verenigingsleven in zijn portfolio variërend van het Hervormde Jeugdwerk tot De Oudheidkundige Vereniging, en in dat verlengde Museum Het Pakhuis. Hij kreeg in dezelfde bijeenkomst zijn oorkonde uitgereikt: Lid in de orde van Oranje Nassau. Van Loo is op dit moment vooral actief als vrijwillig lid van de landelijke beroepscommissie van de Veron en als voorzitter van de Stichting Radio Examens.

Wij wensen de nieuwe ridders een prachtige dag.

Een lintje komt niet zomaar tot stand, het jaar ervoor al kan iemand voordragen worden, dat leidt tot een antecendentenonderzoek, daarna een beslissing gevolgd door een voordracht. In principe komt iedereen voor een lintje in aanmerking, de support uit de gemeenschap zorgt dat het plan gerealiseerd wordt. Meer informatie heeft de gemeente.