Mooi feestje, de Halve Marathon van Ermelo

Een dikke Finishboog domineerde de Stationsstraat bij de VVV, de hekken waren losjes geplaatst dus je kon er langs, her en der een roodwit lint en overal de in hèl geel gestoken vrijwilligers.

Een sliert van misschien wel 200 kleine kinderen, soms vergezeld door een ouder, liepen hun afstand en finishten glorieus. Zúlke kleintjes waren er nog bij, prachtig om te zien hoe ze met gefocuste koppies door de waterstralen voor Van Zaanen renden.

De Halve Marathon zelf werd afgeschoten door sponsor Angelique Verweij van VDV Advocaten, voor de gelegenheid in toga gestoken.

Met een vinger op de stopwatch gingen de ca 160 mensen van de lange afstand van start. Klaas van Pijkeren liep ‘m in 1:18:38 en was daarmee de snelste. gevolgd door Jan Grashuis met 1:19:24 op z’n tracker en nummer drie, Martijn Smits, kwam binnen 1:19:47. De snelste vrouw was Caroline Willems op 1:35:38.

Uitslagen

Beste Ermeloër in de Halve Marathon was Gerwin de Groot, met een tijd van 1:26:43 eindigde hij op de 7e plaats. Eerste op de SmurfIt Kappa Kidsrun over iets meer dan een kilometer was Boaz Roepman met een tijd van 5:03 (in een tempo van 4:35 op de kilometer). Hanna Boer was eerste op de Iedereen Kan Meedoen Run en liep een tijd van 33:32. Tim den Besten liep de Onderweegs en Partners 5km als eerste in een tijd van 15:30, de OAK Advocaten 10 km ging naar Nick van Nieuwenhuizen in een tijd van 33:14

De organisatie

Tsja, die omzet

“Mooi feestje” maar uiteraard niet voor iedereen. Sommige ondernemers klaagden dat hun omzet in het water viel, de AH schijnt een verlet van 40.000 euro te hebben en we begrepen dat men daar wat van vindt. Er waren ook winkels dicht die anders open zijn. Een evenement levert altijd van alles op dus anderen zeggen dat ze de omzet wel weer eens inhalen omdat het dorp leeft.

Wij feliciteren de organisatie van De Halve Marathon Ermelo van harte met dit evenement, supergoed georganiseerd, mooie snelheden (3:06 over de vijf kilometer) en een topsfeer! De website van halvemarathonermelo.nl is aangepast, de uitslagen zijn te vinden in het menu onder de kop “Uitslagen”.