NIEUW! STOOK- EN HERFSTMARKT OP 22 OKTOBER

De Herfstmarkt kennen we, de stookmarkt is nieuw. Dat komt door Scherven Van Geluk, het project van kunstenaar Robbert van der Horst die een middeleeuwse stookoven bouwde omdat er tijdens de bouw van de Branderskamp ontdekt werd dat Ermelo een pottenbakkersdorp van jewelste was. “Deze eerste Ermelosche industrie voorzag de hele regio van aardewerk, maar bijna niemand in Ermelo kent dit bijzondere archeologische verleden.”

De kennis werd omgezet in een project waarbij Robbert de hardware leverde: een middeleeuwse pottenbakkersoven. Het ding ontplofte zowat op het Oogstfees Horst en Telgt maar het leuke van dit project is dat je al doende leert. 22 oktober nieuwe kansen en ditmaal op het Raadhuisplein.

Het dorp staat in het teken van de Herfstmarkt, het voetgangersgebied staat vol met kramen met goederen die met herfst te maken hebben. Of niet, en dat is een beetje de makke van de markten, er staat veel maar authenticiteit is soms ver te zoeken. Daarom is het alleen al leuk dat Robbert met z’n oven op het Raadhuisplein staat.