Open Doors verwelkomt 10.000e  bezoeker 

Een beetje verrast stapte Jantine Driessen uit Wageningen het Open Doors Bezoekerscentrum binnen. Zij was donderdag de tienduizendste bezoeker en kreeg meteen een feestelijk onthaal van Open Doors.

“Eind augustus was ik al met mijn ouders en zus in het bezoekerscentrum geweest”, vertelt Jantine. “Dat maakte zoveel indruk, dat ik besloot het nog eens over te doen met andere familieleden.” De herfstvakantie was een geschikt moment, dus kwam ze donderdag met haar moeder, zus Marianne, schoonzussen Esther en Willeke, nichtjes Joanne en Sarah en neefjes Guido en Boaz naar Ermelo.

In het Open Doors Bezoekerscentrum ervaren bezoekers door middel van beeld, geluid en persoonlijke verhalen wat het betekent om geen vrijheid van godsdienst te kennen. Ook kunnen zij met eigen ogen zien welk verschil de hulp van Open Doors aan vervolgde christenen maakt.

Professionele opzet

“Wij kennen Open Doors al heel lang”, zegt Jantine. “Het bezoekerscentrum is supermooi en professioneel opgezet. Het is belangrijk dat er aandacht is voor de vervolgde kerk. Het bezoekerscentrum draagt bij aan nog meer bewustwording dankzij het inspirerende verhaal van Bijbelsmokkelaar Anne van der Bijl. Want de vervolging van christenen gaat nog steeds door.”

Het Open Doors Bezoekerscentrum is in juli 2021 geopend. Het is gevestigd aan de Harderwijkerweg in Ermelo en gratis toegankelijk. Die toegang geldt ook voor het sinds kort geopende Smokkelbos ernaast. Daar kunnen kinderen op een speelse manier leren over Bijbelverspreiding en ontdekken wat vervolging betekent voor christenen wereldwijd.