OVERVALALARM IN DE STATIONSSTRAAT EN AUTO OVER DE KOP OP DE A28

Zaterdagmiddag 8 oktober, kwart over vijf. Op Twitter meldt men een overval in de Stationsstraat. Onder Ermelose ondernemers is een appgroep die onheil, winkeldiefstallen e.d. meldt maar vanwege veel gepraat over krantenbezorgers voor de winkel en elders geparkeerde winkelwagens had ik me laten uitschrijven. Geen informatie dus en ook uit een Facebook-oproep kwam niets nuttigs.

Dit was dan ook een bijzonder geval.

Caroline van der Plas (BBB) was in de Immanuelkerk en ging op haar persoonlijke alarmknop zitten. Dat dan de legers aanrukken was mij ook al eens overkomen toen we in een hotel een onbekende knop indrukten. De legermachten komen over je, zo ook in dit geval: de hele Stationsstraat afgezet met agenten. Gelukkig loos alarm en onze winkel stond leuk in beeld, dank aan de Stentor voor de foto.

AUTO OVER DE KOP OP A28 BIJ ERMELO

Zondagmorgen, kwart over negen: Twitter meldt weer het nieuws. Bij HMpaal 47.7 langs de A28 was een auto op de kop gegaan. Zo’n mooie zondagmorgen, zon in het gezicht misschien? Het is een raar stuk autosnelweg waarop wagens wonderlijke ongelukken krijgen. Zat ooit eens achter een Pajero richting Amersfoort die plotseling slingerde en via de vangrail en op zijn kant de weg weer op schoof. De bestuurster in deze zondagmorgenkwestie is oké, ze is door de brandweer uit de wagen bevrijd. Vervoermiddel afgesleept.

Foto wederom van de Stentor.