Pasfoto’s maak je bij Elementa in Ermelo

Elementa begon in december 2021 met het maken van pasfoto’s. Er was niemand meer die het deed. Elementa staat midden in de Ermelose samenleving en ze vonden het voor Oma Slechtterbeen vervelend dat ze naar Putten of Harderwijk moet voor zo’n setje. En voor de mevrouw in de rolstoel ook. Voor jan en alleman eveneens.

De winkel leent er zich voor dus ze richtten een studio in, kochten goede apparatuur, je hoeft niet een belichtingsschaaltje onder je kin te houden om er goed uit te zien immers, en ook geen achtergrondje van papier: uniform verlichte achergrond is nodig. IJme van Elementa vertelt: “met de seizoenen zie je de verlichting veranderen, glimmende voorhoofden heb je opeens als het warmer wordt, schaduw op de achtergrond wordt afgekeurd, en het kan per dag verschillen”.

Elementa neemt de tijd

Bij Elementa draait het in de ICT ook vooral om aandacht, niet om massa te maken. Hetzelfde gaat op voor pasfoto’s, ze willen dat de mensen goed op de foto komen.

Eenmaal binnen voor een pasfoto kwam ook snel de vraag op of er andere portretfoto’s gemaakt kunnen worden, een 10 * 15, een poster, een leuke foto voor op instagram of Linkedin. Kan bij Elementa allemaal. Tegenwoordig wordt de aloude copyshop door hen weer in ere hersteld: prints van boekjes, bladen, verzendlabels, er is enorm veel vraag naar. Printje nodig? Elementa op Stationsstraat 60.

Na de corona hadden veel kinderen geen ID, baby’s hadden zelfs helemaal geen ID. Tientallen kinderen zijn op de foto gezet, zelfs van 8 weken oud. Daar is een manier voor ontwikkeld, het laatste wat je wilt is immers een huilende baby op de foto. Voor rolstoelers heeft Elementa voldoende plek, en er zijn attributen voor handen die zorgen dat de foto ook werkelijk aan de eisen voldoet. Afhankelijk van de situatie kost het even tijd maar dat maakt niet uit, de kosten zijn gelijk en het plezier is net zo groot. Iemand die al die aandacht niet nodig heeft is dan ook met twee minuten de winkel weer uit.

Foto’s maken: ervaring telt

Je ziet veel door zo’n camera, inschatten wat de beste manier is om iemand te fotograferen zit na al die jaren in het systeem. Iemand scheef op een foto zetten gaat daarom bij Elementa niet gebeuren, belichting via een plaat onder de kin, dat zie je wel eens, gebeurt bij Elementa evenmin. Twintig jaar Photoshop.zorgt er bovendien voor dat er met een foto heel wat gedaan kan worden, ook dat zit in het dienstenpakket van Elementa. Het gaat al snel om meer dan alleen een setje foto’s voor een bodemprijs. Bovendien, mocht de foto afgekeurd worden dan maken ze bij Elementa zonder kosten een nieuwe.

Online rijbewijs verlengen

Zo werd Elementa dé plek in Ermelo voor een pasfoto, voor rijbewijs, ID, paspoort of gehandicaptenparkeerkaart. Maar ook voor KPN ID, Feyenoord pas, van alles draaien ze. Na enige tijd deed de gemeente mee aan het online verlengen van het rijbewijs. De service om het verlengen van het rijbewijs te versnellen is comfortabel. De normale routine van aanvragen bij het gemeentehuis is daardoor ingekort van een week tot twee dagen en dat blijkt voor veel mensen prettig. Daar staat een prijs tegenover, transport is immers de enige waarde in de handel en hoe sneller Elementa het regelt hoe prettiger het voor de klant is. Binnen twee minuten aangevraagd, binnen twee dagen geleverd.

75+ Leeftijdskeuring ook georganiseerd

Mensen van boven de 75 moeten gekeurd zijn voordat het rijbewijs verlengd wordt. Nogal wat huisartsen hebben daar geen emplooi voor of aardigheid in, daarom heeft Elementa na enig zoeken met Huisartsenpraktijk Willemsen en De Vet afgesproken dat iedereen die gekeurd moet worden naar hen doorverwezen wordt. Dan is het maar geregeld, het bos van voorwaarden is voor veel mensen al dik en ondoorzichtig genoeg.

De beste plek voor pasfoto’s in Ermelo is Elementa, Stationsstraat 60. Ander voordeel: parkeren naast de winkel is gratis en altijd beschikbaar.

Meer informatie: https://pasfoto-ermelo.elementa.com/ en https://elementa.com/pasfoto-in-ermelo/