REGENBOOGVLAG GAAT UIT OP 11 OKTOBER, COMING OUT DAY

11 oktober is Coming Out Day, een belangrijke dag voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Coming Out Day is de dag dat iemand met een andere geaardheid dan een hetero ooit uit de kast kwam. De dag is ook symbool voor de zichtbaarheid van de LHBTIQ+ gemeenschap en draagt bij aan een veilige en inclusieve samenleving, die Ermelo wil zijn. Daarom hangen steeds meer mensen, bedrijven en organisaties op 11 oktober de vlag uit.

Ook dit jaar werken Progressief Ermelo, Village People en Welzijn Ermelo samen om de zichtbaarheid van de LHBTIQ+ gemeenschap te vergroten en ze roepen op om massaal te vlaggen.

Sinds 2019 doen steeds meer winkeliers, ondernemers, sportclubs, kerken en inwoners in Ermelo hier aan mee. Ook de gemeente hijst op die dag de regenboogvlag. Op die manier laat Ermelo zien dat iedereen mag zijn wie die is, ongeacht seksuele geaardheid, of gender.

Wil je erbij zijn en elkaar ontmoeten? Dan is er op dinsdag 11 oktober om 10.00 uur een ontmoeting op het Raadhuisplein. Mathilde Stam (Welzijn Ermelo) en Evelien Kars (Progressief Ermelo) geven dan het startsein voor Coming-Outdag door de regenboogvlag te hijsen aan de vlaggenmast van het gemeentehuis.