RUSTIGE SEPTEMBERMAAND IN HET WINKELGEBIED VAN ERMELO

Vanaf het begin van september is het stil in de Stationsstraat. Vermoedelijk hebben de onophoudelijke berichten over inflatie, crisis en oorlog invloed op het koopgedrag van Ermeloërs. Recreatief winkelen is al een paar jaar minder aan het worden, Ermelo is steeds meer een boodschappendorp waar mensen doelgericht naar toe gaan om hun lijstje af te werken. De laatste weken doen vermoeden dat de knip op slot zit, ook voor noodzakelijke boodschappen. Of dat gaat veranderen met een prijsplafond op energie valt nog te bezien.

Een korte rondgang langs ondernemers in de winkelstraat wijst ook op die onverwachte rust. “Het is stil”, “de straat is leeg”. Op marktdagen is normaal veel publiek op de been maar dat was in september niet het geval. De grijze golf aan toeristen was er wel maar kwam niet binnen. De horeca lijkt het nog steeds wel goed te doen, bij het Postkantoor zat de zaak op een dinsdag tijdens de lunch goed vol, terrassen zijn ook elders nog steeds bezet.

Via het Centrummanagement wordt alvast gewerkt aan uitbreiding van de kerstverlichting. De kleinere sterren aan de lantaarns worden dit jaar vervangen door een robuuster model, de kleintjes verhuizen voor een deel naar de Enk. Er komen meer bomen met lampjes en de grote ornamenten, de Pauw, het Edelhert en de Ree krijgen weer een prominente plek. Omdat energiebesparing belangrijk is zal deze verlichting alleen branden als er mensen in het dorp zijn.