Arnold Tromp, 1946 – 2023

Op de laatste dag van februari is Arnold Tromp overleden. Vorige week tijdens een bezoek aan het ziekenhuis werd hij getroffen door iets wat niet zijn klacht was. Hij verbleef daarna nog een aantal dagen in het hospice.

Arnold Tromp was een grote man met een diepe stem. Jarenlang kwam hij met zijn schoonzoon op vrijdagmiddag bij de Hazenburg voorrijden voor een biertje op zijn vaste plek aan de bar. Z’n SUV recht voor de deur: “Goedemiddag!”

Op zijn 70e ontving hij bij het afscheid van de Oranjevereniging een koninklijke onderscheiding, hij heeft jaren als penningmeester in het bestuur gezeten. Arnold was ook voorzitter van Biljartclub De Hazeburg, iedere woensdag spelen zij in de Haas. Hij was technisch vrijwilliger bij DVS’33 en actief binnen de Businessclub van DVS. Een technische man, eigen onderneming gehad, met een brede belangstelling en een stevige mening. Ook de politiek kon niet zonder hem, rondom de fusie van Dorpspartij en Gemeentebelang was hij actief, en ook jarenlang als penningmeester.

Als klant kennen wij hem al vanaf zijn Oranjeverenigingstijd, hij onderhandelde met ons over de website. Dat doen we normaal nooit maar met hem gebeurde het. Afgelopen november kocht hij een mooi setje en ook toen liet hij stevig weten hoe het volgens hem moest. Een markante Ermeloër, iemand die veel voor het dorp gedaan heeft. Spijtig dat het van een bewust afscheid niet gekomen is.

De foto is genomen door de Oranjevereniging bij zijn afscheid in 2017