de Ermelose Afvalopruimdag: samen zorgen voor een schone buurt

De Ermelose Afvalopruimdag wordt door het Leefbaarheidsteam van Ermelo op zaterdag 18 maart 2023 weer georganiseerd onder het motto: “Samen zorgen we voor een schone buurt met een prettig en veilig woongevoel”

De Ermelose Afvalopruimdag bestaat al enkele jaren, in het voorjaar wordt het zwerfafval aangepakt door de buurt zelf. De handen uit de mouwen steken om je eigen buurt prettig en schoon te houden en al doende neemt ontegenzeggelijk het bewustzijn toe van wat zwerfafval voor effect heeft in een woonomgeving. De laatste jaren zie je dan ook steeds vaker mensen met een vuilniszakje die tijdens het wandelen gelijk de boel wat netter maken.

De Afvalopruimdag 2023 is op 18 maart, de aftrap is om 9.00u in bedrijfsrestaurant Bon Appétit bij Proson, Paul Krugerweg 43. Aanmelden kan op de site van de gemeente

De gemeente zorgt voor afvalknijpers, afvalzakken, veiligheidshesjes, handschoenen en de afvoer van het afval. Als blijk van waardering wordt een heerlijke lunch geserveerd, krijgt iedereen deelnemer een mooi aandenken en heb je weer nieuwe mensen leren kennen. De ervaring van de afgelopen jaren leert dat het een gezellige werkochtend is.

Meer weten? De gemeente heeft er een web-pagina voor gemaakt https://www.ermelo.nl/nieuws/samen-zwerfafval-opruimen

(foto Gemeente Ermelo)