Dorpsnieuws half juni 2023

De on-going story rondom Tomassen Duck-To. Deze week gebeurden er slechts twee dingen: de Raad van State vindt dat de gemeente zeurt omdat ze geen geuronderzoek wil doen (Uitspraak: “niet zeuren, meten” ) en Tomassen legde in een momentje van ontregeling een ontsluitingsweg aan op eigen terrein waar de buurt uiteraard weer op los ging. Zolang niemand daar gewoon eens “stop” zegt, houdt het niet op.

Weinig muntjes voor Het Pakhuis

In de live poll die Progressief Ermelo afgelopen zaterdag in de Stationsstraat hield viel op dat respondenten meer dan verwacht ervoor kozen om op Het Pakhuis te bezuinigen. Dat hadden wij, hogere cultuurdragers als wij zijn, niet verwacht. Het was geen representatieve steekproef want de aanloop zal niet gemiddeld gewogen geldend geweest zijn voor Ermelo maar dan nog, het geeft te denken en dat vraagt om betere argumenten én overtuiging dan Het Pakhuis nu te berde brengt.

Winkelverkiezing. Stem! 17 juni uitslag

De winkelverkiezing van Ermelo dan, heb je al gestemd? In de aanloop was veel enthousiasme maar het is geen gesprek van de dag geworden, we horen er niet veel over. Maar alsnog: stemmen helpt en je doet mee. Doen! Check ermelovannu.nl

Drieprinsenpad

We kwamen Ronald van Veen op de fiets tegen langs het Drieprinsenpad. Het Ermelose fietsnetwerk is verbeterd en hij opende het project samen met de boswachter. Wij hebben alleen geen idee waar het Drieprinsenpad ligt, aan het bos te zien zou je zeggen ergens tussen Schoolweg en Drie maar Google heeft er ook geen weet van. De wethouder zelf maar eens gevraagd: het pad ligt bij Boshuis Drie.

Fête de la Musique

Iedereen weet Fête de la Musique Ermelo te vinden. Dit jaar wordt het grootste muziekfestival van Ermelo gehouden op 16 en 17 juni. Voorzitter Dick van Leeuwen is blij met het programma en superenthousiast over deze 14e editie. Vrijdagavond een mooi concert op het Raadhuisplein met om 20.00 uur de Regimentsfanfare en muzikale medewerking van zangeres Julia Schutten. De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RFGGJ) is een groot koperensemble met slagwerk dat ceremoniële optredens verzorgt. Stoeltje meenemen is een aanrader, je paraplu kan je deze editie gerust thuis laten.

Zaterdag is er de muzikale vrijmarkt in het dorp met muziek op 18 podia. Werkelijk alles dat zingt en speelt kan je er verwachten. Mooi weer, biertje hier, terrasje daar en ondertussen overal muziek. Fijn feestje.

Dick verhuist

Dick van Leeuwen zelf, die we kennen van de Halve Marathon Ermelo èn dus ook van Fête de la Musique – maar net zo van DVS en van al zijn enthousiaste bijdragen aan het welzijn van het dorp. Die Dick is vanaf nu gemeentebode. Zijn grote kwaliteit, zichzelf dienstbaar stellen aan anderen, gaat hij na een mooie carrière op College Nassau Veluwe bij Meerzicht inzetten als bode in Ermelo en, incidenteel, in Zeewolde. Van harte. Fijn dat zo’n leuke man, die zo gedisciplineerd is en zoveel mensen kan binden, juist deze baan vond (op de foto van Team De Halve Marathon zie je hem achter Monique Bos. Bovenin, tweede van links).