ERMELO OPENT HET HUIS VAN ERMELO

In het 50e jaar van de Ermelose zelfstandigheid opent de gemeente vandaag het gerenoveerde gemeentehuis, de bibliotheek, De Dialoog en de Raadszaal. Tijdens een feestelijke middag die op zich zonder al te veel tamtam is georganiseerd, werd de zaak voor geopend verklaard. Op zaterdag 1 oktober viert de gemeente haar bestaan met een dans en lichtshow op het Raadhuisplein, Spot On Ermelo.

In 1985 kwam schrijver dezes in de Dialoog te werken en bestond het gemeentehuis zelf nog maar een jaar of negen. Veel hout, bruine tegels, veel deuren ook. Het was wel een open gemeentehuis, een ambtenaar zocht je gewoon boven op, hallo zeggend tegen de receptie wandelde je de trap op en zocht de man of vrouw die je nodig had. Al een tijd is dat niet meer mogelijk en daardoor werd het gemeentehuis meer en meer een bastion. In de lijn van de open overheid is het huidige gebouw veel beter. Nog steeds zitten deuren op slot maar er is een helder publieksdeel en een helder afgeschermd deel. De bibliotheek kreeg een mooie plek, de Dialoog kan betere producties aan en de Raadszaal met uitzicht op het plein is echt een aanwinst. Nog even los van het fraaie front dat de harde geslotenheid van de jaren 70 nu voor altijd achter zich gelaten heeft.

30 september de opening, zaterdag 1 oktober feest. We vieren Ermelo 50 jaar en dit pand biedt de komende jaren de ruimte om Ermelo zelfstandig te houden.