Ermelose Kerstverlichting schittert in 2022 als nooit tevoren

Degene die het Edelhert bij het station zette verdient een oliebol met kerst. Zo’n groot licht vol warm welkom krijg je nergens. Vorig jaar, na de Licht In Ermelo-actie, stond het hert zo’n beetje op de stoep van IJssalon Torino want de marktmeester was het er niet eens mee dat Edelhert, het pronkstuk voor het Raadhuisplein, op zijn marktterrein kwam staan. Daarom werd destijds gekozen voor de hoek Raadhuisplein/Stationsstraat. Aan de huidige plek bij het station af te meten is de marktmeester ook dit jaar bij zijn standpunt gebleven maar het is minder erg, Edelhert staat er prachtig en straalt je tegemoet als je thuis komt met de trein.

Wim Meijers, Intersport en bestuur van het Centrum Management (CME), was er in een Ondernemersgroep trots op:

  • De Enk is voorzien van een ware sterrenhemel. Er hangen allemaal gezellige verlichtte sterren aan overspanningen.
  • Lantaarnpaalornamenten (sterren) langs de straat vervangen voor grotere exemplaren.
  • Bomen op de parkeerplaats bij De Verbinding + één grotere voor Florado zijn in het licht gezet.
  • Week 49 week worden er nog 12 bomen in het loopgedeelte tussen Depeche en Torino verlicht.
  • Week 49 worden op alle lantaarnpalen nog tijdschakelaars geplaatst zodat de verlichting niet dag en nacht aan staat maar op de juiste momenten staat te shinen.

Het CME had gespaard, daarna kwam de Licht In Ermelo-actie van 2021. Samen zorgde het voor voldoende geld om de grote objecten (Pauw / Pauwenplein, Hinde / Molenaarsplein, Edelhert / Stationsplein) te betalen. De lantaarnverlichting viel vorig jaar nog wat ielig uit maar is nu voor een deel naar de Enk verhuisd waar het erg goed past. In de Stationsstraat zijn de sterren groter geworden, dat geeft body. Vanaf het Station gezien is de straat uitbundiger verlicht dan de afgelopen jaren en het plein bij de AH staat vanaf 2022 ook vol in de lampjes. Omdat veel ondernemers hun winkels zelf ook verlichten levert het geheel een sprankelend warm en vrolijk dorp op.

De nieuw verlichte bomen in het voetgangersgebied zorgen, ondanks de koude avonden, voor een reden om te gaan wandelen. Wees op tijd: de meesten hebben de lampen om 21:00u uit, het is 2022 immers. Geniet ervan, nog een paar dagen en het is Kerst.