Fête de la Musique: vol en vrolijk muziekfestival

Op teenslippers en in korte broek slenterend vanaf de slechts deels bezette parkeerplaats bij het Kerkelijk Centrum hoorde je links en rechts al flarden muziek, drums, tonen en geluid van mensen. Het voetgangersgebied gonsde van het publiek, blues drong door vanaf Café Bruin. Eerst nog even zoeken, is het wel zo druk als je denkt? Waarom fietsen er eigenlijk nog mensen in andere delen van Ermelo en is niet iederéén in het centrum? Maar toen om 15.00 uur Samba At Sea met steeldrums en al de vaart erin zette op het Pauwenplein was het heel duidelijk: het was hartstikke druk.

Fête de la Musique Ermelo is een van de grootste Muziekfêtes van Nederland met meer dan 70 optredens in kerken, kroegen, winkels, op pleinen en in achtertuinen. Het prachtige weer van deze editie was sowieso al een cadeautje waardoor het centrum van Ermelo aanvoelde als een strandfeest zonder zand en water. De speaker van Harmonie Excelsior had het zelfs zo naar zijn zin dat hij zich versprak en het optreden aan het eind van de avond plaatste. Excelsior klonk heel goed over het Raadhuisplein, diepe baritons en mooi samenspel in popklassiekers en meezingdeunen.

Daartegenover stond dan weer een eenzame gitarist op te beuken tegen het geluid, iPadje op en muziekstandaard, de kleine versterker niet opgewassen tegen de overkant maar het geeft wel de sfeer van dit festival weer, overal was wat te doen. En toen de samba Ermelo bereikte ging iedereen los, werd er gedanst, meegedaan en plezier gehad. Het feest duurde tot in de avond door.

Op naar de 15e Fête de la Musique, volgend jaar juni ergens rond de zonnewende. Het bestuur is weer op krachten, voldoende handen om het werk te verrichten en het feestje te vernieuwen en te verbeteren. Als dat nog mogelijk is.