Frank Gunneweg en Anne Groot beëindigen hun huisartsenpraktijk

Je huisarts na 38 jaar zien vertrekken is wennen. Je weet van elkaar, je weet waar je van op aan kunt. Sinds 1984 hebben Frank Gunneweg en Anne Groot hun (echtelijke) huisartsenpraktijk in Ermelo. De praktijk aan de Herderlaan waar je altijd net even te vroeg was, waar de assistente erbij kwam, de foldertjes in het rek en het kinderspeelgoed, de uitbreiding met praktijkondersteuners, de verhuizing van het hele spul naar Gezondheidscentrum De Linde in 2019, een al oude wens. Mooie tijden, goeie huisartsen en fijne mensen.

Een litteken op mijn linkerarm blijft tot het eind van mijn tijd een herinnering aan Frank. Al doende vertelde Frank dat zij per 1 januari gaan stoppen met de praktijk. “Ik ben nu nog scherp, fit, ik kan alles. Ik wil stoppen nu ik scherp ben”. Dat is een mooie motivatie maar laat onverlet dat Ermelo met Frank en Anne een unieke huisartsenpraktijk kwijt raakt.

De eerste maanden gaan ze wennen, ze pakken niet zo snel iets nieuws op, eerst maar eens kijken wat er gebeurt en wat daarna op het pad komt. Het afscheid is voorzien voor 17 december met een urenlange receptie in het Huis van Ermelo. De rij kan zich vormen vanaf half 11 en pas om half vier zullen de laatsten het gemeentehuis verlaten.

Frank was in het begin van zijn carrière aan het werk als arts in de tropen. Cadeaus willen Anne en Frank graag in de vorm van een donatie voor het Masanga ziekenhuis in Sierra Leone waar hun zoon Jaap en schoondochter Rosa nu aan de gang zijn. Vandaar de foto in de kop van het artikel, een bijdrage op de Praktijkrekening Gunneweg-Groot, NL10ABNA0598577777 onder vermelding van ‘Masanga’ wordt dan ook enorm op prijs gesteld al kunnen we ons voorstellen dat daarnaast bossen bloemen, goeie wijn en een paar flesjes bier toch wel gewaardeerd worden.

Update: de actie van Frank en Anne voor een röntgenapparaat in het ziekenhuis waar hun zoon werkt had op 27 december 2022 al € 14.000 opgebracht.