Druk bezochte avond over de Gebiedsvisie in Speuld, Staverden, Leuvenum, Houtdorp en de Beek

Kan maar zo zijn dat niet iedere Ermeloër weet waar de Ontspanningszaal in Staverden is en dat je je afvraagt wat voor boshuis het is langs de zandweg tegenover Kasteel Staverden. Dinsdagavond 18 april was het niet te missen, er is wat te doen. Volop auto’s en fietsen want de buurt kwam massaal meedoen aan de avond over de gebiedsvisie die door de Buurtvereniging Speuld e.o. georganiseerd werd. Volgens de teller waren er zeker 100 mensen binnen.

De Buurtvereniging neemt zelf het initiatief om met een Buurtvisie te komen, en pakt daarmee ook het initiatief. “De wethouder zou hier ook zijn”, vertelde de speaker, “maar we vonden het te vroeg, we willen eerst zelf kijken wat er leeft”.

De sheets tijdens de inleidende presentatie duiden op een professioneel opgezet traject: Plan van Aanpak, Consultatie, Conclusies, Informeren, Conceptvisie, Toetsing, Visie en Eindpresentatie. Ze zijn nu bij stap 2: de consultatie, en de buurt was er bij.

Methode van werken: met postit’s op boards plakken wat je belangrijk vindt en daarna nog even met signaalstickers aangeven wat je ook vindt (om te voorkomen dat iedereen hetzelfde opschrijft). Thema’s waren Verkeer en Veiligheid, Wonen, Agrarisch Landschap, Bedrijvigheid, Voorzieningen, Leefbaarheid en Duurzaamheid.

De input wordt verzameld en later aan de aanwezigen gemaild. Men verwacht in oktober de volgende stap te zetten.