Kamer gezocht!

Arbeidsmigrant, nou dan heb je lef hoor. Je verlaat je moeder op je 20e en vertrekt naar Nederland voor werk. Krijg je ook, in een vleesfabriek. Ze huisvesten je in een kamer met 5 vreemden en daar betaal je 100 euro per week voor. Ga je weg bij dat ‘uitzendbureau’ dan moet je binnen zes dagen het hok uit. En plan je niet goed dan betalen ze je salaris niet uit.

Een klant van me kwam hem tegen en zag dat hij niet goed was in glasbewassing (de jongen had zich na dat gemiste salaris geupgrade). Omdat Vincent, onze klant, wist dat wij personeel zoeken – en dat joch een electrotechnische en IT opleiding heeft – kwam hij hem voorstellen.

Alvaro heet hij, komt van Mallorca. Leuke jongen, coole gast ook: hij rijdt in een Opel met 950.000 km op de teller!! Wij willen hem graag in dienst. Maar dan moet hij wel rap een kamer hebben in H’wijk, Ermelo, Putten, Zeewolde of omstreken.

Heb jij iets? Desnoods voor de kortere termijn maar altijd beter dan het slavernijsysteem waar hij nu in zit? Dan maakt hij volgende week jouw computer of legt jouw netwerk aan. En je krijgt van ons een doos tompoucen 😉

Juist vandaag kwam het bericht dat de wetgeving iets aan dit soort praktijken gaat doen. Dat het zo lang heeft kunnen duren. Wij burgers, huiseigenaren, vaders, werknemers en ondernemers hebben dit niet, we maken het niet mee. Pas als je iemand in die situatie tegenkomt ga je aan. Jongens van 20 die met zes andere mannen in één kamer gepropt worden maken het wel mee. Zij worden tot en met uitgebuit.

Daar kunnen we iets aan doen door deze wet te steunen, en op kortere termijn deze jongen eruit te halen.

Top! (Deel je dit bericht?)