NIEUWE BURGEMEESTER VAN ERMELO: HANS VAN DAALEN

Nadat de Gemeenteraad een profielschets opstelde in juni solliciteerden 29 kandidaten op de functie van burgemeester en werd na stemming tijdens een besloten raadsvergadering op 12 oktober 2022 de voordracht bekend gemaakt, Hans van Daalen wordt de vijfde burgemeester van Ermelo.

Een rondje langs zijn socials levert, voor zover er wat te zien valt, hetzelfde beeld op als in de tekst van de gemeente staat: aardige man, netjes, CU, getrouwd, kinderen, aandacht voor lokale initiatieven die de samenleving opbouwen. Meneer van Daalen heeft Sociaal- en Arbeidsrecht gestudeerd in Utrecht.

Evelien Kars (PE en voorzitter van de selectiecommissie) voegt toe: “Van Daalen is een rustige, gedegen en betrouwbare bestuurder met droge en onderkoelde humor. Hij is een man van het overleg, maar zeker ook doortastend en daadkrachtig wanneer nodig.”

De verwachting is dat van Daalen op 1 december 2022 geïnstalleerd wordt. Hij heeft de intentie uitgesproken om in Ermelo te gaan wonen.

Conclusie: Ermelo heeft geen ervaren burgemeester kunnen strikken. Tien jaar Barneveld betekent ook tien jaar werken in een close community en dat is Ermelo niet. Geen vrouw ook, dat is jammer. Wel CU dus geen enkele binding met wie dan ook, kon nog wel eens schelen. Het moet dus van karakter en bestuursvaardigheid komen. We gaan het zien. Wat ons betreft: van harte welkom, we zien uit naar de kennismaking!