PE organiseert infobijeenkomst over Jumbo en de HEMA

Nieuw, en ook wel bijzonder, initiatief: Progressief Ermelo organiseert een gespreksbijeenkomst over en rond de plannen van de Hema en de uitbreiding van De Enk voor de Jumbo. Afgelopen week hield Willemien van Bennekom zelf al een informatiebijeenkomst en nodigde daar buurt, ondernemers en belanghebbenden voor uit.

De reacties toen waren wisselend, iemand van de Jumbo merkte later op dat Ermelo veranderingen lastig vindt, anderen waren positief en zien de voordelen van een sterk centrum. De respons ging zo alle kanten op, politieke partijen werden bestookt met brieven, mails en bezwaren. Daarom pakt Progressief Ermelo nu de handschoen op en organiseert als feitelijk losstaande partij een ontmoeting in de Kanovijver, maandag 3 juli om half acht.

Bert Visser is initiatiefnemer en draait de avond samen met Evelien Kars, ook Progressief Ermelo. Hij zegt dat ze iets met die reacties wilden doen, het is een bepalend deel van het dorp en gaat allen aan. Het doel is een constructieve bijeenkomst te houden waar naar elkaar geluisterd wordt en meningen uitgewisseld kunnen worden. Zowel Willemien van Bennekom (Hema, vastgoedeigenaar) als René Dijkhuis (vastgoedbeheer van De Enk voor Sven en Bernadette Gravendeel) zijn aanwezig.

Visser wil niet de barricaden op, integendeel. Het is juist de bedoeling zulke obstakels te vermijden. Op de vraag of hij dit vaker gaat doen, bijvoorbeeld bij Markt 2.0, kregen we een lachje. “Dat is van een andere orde”

Wil je weten hoe de plannen er uit zien? Lees dan ons artikel daarover van half juni.