Stevige wateroverlast op Bevrijdingsdag

De Ermelose Action, net geopend, zit nog in een onaffe situatie waardoor tijdens de dikke donderbui van rond de middag veel te veel water op het terrein niet weg kon en bij de Action naar binnenliep. De zaak liep volledig onder, de brandweer kwam erbij om te helpen De winkel is dicht.

Bij Riemer & Walinga, Boekverkoopers liep het water opeens ook de zaak in. De winkel is nu dicht, met man en macht wordt gewerkt om de schade te beperken en op te ruimen. Een monter bericht op Facebook kon niet verbloemen dat dit een nare verrassing was.

Bij Museum Het Pakhuis liepen de goten over, de Zaak van Ermelo moest door al het water eveneens dicht. In de buurt van de Haeghehorst was een inslag waardoor kabelmodems onklaar raakten.

Binnen twintig minuten viel bijna 13mm regen, dat is 1.3 kuub water op een vierkante meter, her en der liep het riool dan ook over. In de Vitringalaan met al haar Japanse Kersen waren de uitgebloeide bloemen de putten ingewaaid waardoor het water niet weg kon en de boel een tijdje blank stond.