Laden en lossen midden in de nacht, Tomassen weet dat het niet mag maar doet gewoon door

Je zou toch zeggen dat als er zoveel partijen over elkaar heen duikelen om je het leven zuur te maken dat je dan even stil blijft zitten en geen aanleiding geeft tot meer gedoe. Maar nee, Tomassen Duck-To heeft er lak aan en rijdt gewoon door ‘s nachts. Dan kan je verwachten dat de buurt er een filmpje van maakt, dat de wethouder gaat handhaven en dat je kansen op een vrolijke oplossing er niet groter op worden.

Hoe het zit weet niemand maar blijkbaar is de winst per nachtelijke vrachtwagen zo groot dat het uit kan om dwangsommen te betalen, voor rechters te verschijnen en Ermelo in eindeloze procedures te verdrinken.

Het nieuws over illegale werktijden stond 22 mei op de site van De Stentor. Inspecteurs van de Omgevingsdienst waren toen al geweest en constateerden op 3 mei overtredingen, er waren mensen en er werd gereden. De wethouder, aangevallen door twee kampen, kan zo geen kant op en moet handhaven. Tomassen Duck-To gaat dan weer in beroep, een nieuwe rechtszaak, (w/m)eer kosten, gedoe in de politiek, onrust. Er komt een moment dat je denkt dat het wel genoeg is zo, alle sympathie verdampt. Misschien denkt de wethouder inmiddels zelfs na over gedwongen sluiting van het hele bedrijf. Zou niet eens zo gek zijn.

Het circus Stichting Doeh en Tomassen Duck-To is onprettig maar regels zijn er om te garanderen dat iedereen gelijk behandeld wordt. Het afgelopen decennium werd zichtbaar dat dit voor Tomassen Duck-To niet geldt, en dat is niet de bedoeling. Een bully op het schoolplein maar op ‘t end helpt hen niet dat zij zich nergens wat van aantrekken.