Dickblogt en de dingen die voorbij gaan?

Houdt-ie er mee op??
https://www.dickblogt.nl/stopcontact/

“Negeer dit blog, het gaat vooral om aandacht” is de subtitel van dickblogt.nl, het schrijfterrein van Dick Leene gedurende de afgelopen jaren. Iets leuks, in aantallen heel wat leuks want hij schreef er meer dan 800, wordt momenteel als minder ervaren en dan is Dick een strakke, hij ruimt op. Van ‘t zomer nog genoemd als enfant terribele dorpsdichter was hij ook al wat bokkig als het hierover ging. “Waarom dat blog weer aanzetten?”

Zo’n stukje van een paar regels blijkt altijd weer eindeloos veel voeg- en lidwoorden te bevatten, stopwoorden dienen verwijderd te worden, platituden platgestreken en taalvauten gecorrigeerd. Dat doe je alleen als je schrijven echt leuk vindt en inspiratie geen probleem is. Blijkbaar is het even op maar met Dick weet je het nooit zeker.

Dick Leene, liefhebber, zanger, zorger, medicijnbezorger, koffieschenker, zakenman en wat niet meer is Ermeloër van geboorte en heeft zijn geboortehuis als woning eigenlijk nooit verlaten. Van boven bekijkt hij het gedrag in de immer veranderende Stationsstraat en daar ging het op dickblogt.nl vaak over.

De eerste blog die we terug kunnen vinden is gedateerd op 7 maart 2011. Die post is echter onderdeel van een op dezelfde datum geplaatste serie. Kan maar goed zijn dat er toen een import geweest is, een serververhuizing. Neem nog eens een kijkje bij bijvoorbeeld de ode aan zijn kleinzoon Max van toen 7 in https://www.dickblogt.nl/volle-melk/