Parkeren op het Raadhuisplein kost je € 66,50

Leo van der Velden (SGP) stelde in januari schriftelijke vragen over het voornemen om boetes uit te delen als je in het midden van het Raadhuisplein gaat parkeren. Het antwoord is er nu: dat kost je € 66,50. De fonteinen onder het plein lijden schade, de kosten voor reparatie zijn inmiddels opgelopen tot meer dan € 15.000 en daar heeft de gemeente geen zin in. Ondanks afwezigheid van voldoende parkeerplaatsen conform de parkeernorm is daarom besloten dat het midden van het plein geen parkeerplaats is. Dus krijg je een boete als je er gaat staan.

“Volop parkeerplaatsen in de buurt” stelt het College en daar hebben ze een punt, de parking bij het Kerkelijk Centrum is op de druktste dagen leeg. Tijdens de sneeuw vorige week hadden we mensen die ervan baalden dat ze met de auto naar het dorp kwamen, “maar ja het weer hè”. De idee om niet met de auto naar het dorp te komen is er wel degelijk maar niet iedereen denkt er zo over en dus staat het Raadhuisplein elk weekend tjokvol.

Geen gezicht, en niet alleen in het midden niet, de aanblik van het Huis van Ermelo met al die auto’s links en rechts is zo 70’s. Elders is plek genoeg, vijf minuten lopen en je kunt kiezen. Het College heeft besloten dat je maar even je best moet doen.