De HEMA verhuist. Naar opzij.

Op maandag 12 juni 2023 tekenden Sven Gravendeel en Willemien van Bennekom een huurcontract voor de panden waarin eind van het jaar de nieuwe HEMA komt te zitten: in de vleugel van De Enk waarin eerder de groentenman, de bakker en de visboer gevonden werden.

De HEMA huurt per direct en zal eerst een outlet starten in die ruimte. De bedoeling is dat het hele stuk door de HEMA in gebruik genomen gaat worden, zowel links als rechts en dat de Jumbo dan in de oude HEMA komt te zitten. Voor Jumbo is het pand eigenlijk te klein, vandaar dat er aan de achterkant uitgebouwd gaat worden en dat de twee ietwat verpauperde woningen die langs de Groeneweg staan gaan verdwijnen. Daar komen parkeerplaatsen zodat het totaal aan plekken in de directe omgeving op 102 uitkomt. Het idee is om de parkeerplaatsen mooi en groen in te richten zodat er geen betonnen vlakte ontstaat. Het pand van de HEMA zal voor de Jumbo uitgebouwd worden, vandaar dat de bouwvergunning is aangevraagd.

Er zit een stevig risico in het plan want het hele vergunningentraject moet nog worden afgelopen. Dat begint met communicatie, vertelt Willemien. Inmiddels heeft een bijeenkomst met de buurt plaatsgevonden, de reacties zijn als altijd positief maar ook bezorgd want de Jumbo gaat open op zondag, er komen winkelwagentjes, er komen meer fietsen. En dat klopt, dat is afgesproken en in het centrum wonend zal niemand er van opkijken dat er ooit eens horeca bijkomt of een supermarkt opent.

Van Bennekom ziet het vergunningstraject met vertrouwen tegemoet, ze gaat er hard aan trekken om dit plan zo goed en snel mogelijk te realiseren, al weet ook zij dat plannen van de HEMA in het verleden niet direct op steun en applaus konden rekenen. Tegelijkertijd kijkt iedereen er positief naar als de plannen eenmaal gerealiseerd zijn. Willemien hoopt dat het deze keer direct een goed proces zal zijn. Een collegaondernemer uit de Stationsstraat meldde “Dit is het beste dat De Enk en Centrum Ermelo kan overkomen”.

Wij schreven eerder al een artikel over de plannen.