Gemeente gaat dwangsommen Tomassen Duck-To incasseren

De kogel is door de kerk, de dwangsommen die in augustus 2022 zijn opgelegd aan Tomassen Duck-To moeten betaald worden. Het college komt met een voorstel om dat te doen omdat Tomassen in de termijn die hen gegeven was niet gepresteerd heeft.

In dit geval gaat het om teveel vrachtwagenbewegingen en om overschrijding van de afspraken over de werktijden. Tomassen had tot 15 augustus 2022 de tijd om het aan te passen maar controleurs van de omgevingsdienst zagen in de maanden erna nog regelmatig overtredingen van de afspraken. De gemeente vindt het nu wel genoeg en gaat de dwangsommen invorderen.

Tomassen diende daarom op 28 februari van dit jaar een zienswijze in. De gemeente had daarvoor al uitstel gegeven want oorspronkelijk stond er een termijn van twee weken na 24 januari. In die zienswijze bewijst Tomassen aan de hand van de inkloktijden dat de werktijden wel degelijk conform de vergunning zijn en vervolgens ontstaat discussie over wat werktijden zijn. Tomassen gaat ervan uit dat werktijden ruimer zijn dan slachttijden, de gemeente zegt dat de vergunning bepaalt dat in werktijden alles zit en dat je dus niet eerder dan 7 uur aan de gang mag en om 16.00 uur moet stoppen met alles.

De controleurs van de omgevingsdienst hebben uren gemaakt, uit hun verslag blijkt dat ze er soms om half 6 al staan en dat er dan inderdaad gewerkt wordt met heftrucks, busjes en vrachtwagens. Er is feitelijk geen speld tussen te krijgen: Tomassen rekte de tijden en de vrachtwagenbewegingen op en moet betalen. En er mee ophouden.

Het collegevoorstel kan je hier lezen, andere artikelen over Tomassen Duck-To vind je hier